dilluns, 9 de març del 2015

El Plan de Belha / Plateau de Beille a Occitània    Anem al Plan de Belha amb la intenció de conèixer l’indret i de fer un passejada amb raquetes.

   Plateau de Beille (en occità: Plan de Belha) és un altiplà situat dins la cadena muntanyosa dels Pirineus.. Es troba al sud de la vall de l’Ariege entre Tarascon d'Arieja (en occità Tarascon d'Arièja) i Ax-les-Thermes (en occità Acs)
   L’altiplà està limitat per de dos afluents de l'Ariège: l’Aston a l’oest i Laball a l'est. S'acaba al sud al Coll de Finestres (1.967 m), i més enllà trobem Andorra i al nord cau vertical sobre la vall del Ariege
   L'accés és per la carretera D 522 a Les Cabannes (en occità las Cabanes) Antigament aquest altiplà era un lloc de pastura particularment de bous i vaques. Ara s’ha convertit en una estació d’esquí de fons, amb pistes situades entre 1.650 i 2.000 m d'altitud. És un punt de la ruta del GR 10, sender que travessa els Pirineus d'est a oest. No havíem vist mai una estació d’esquí de fons tan concorreguda sobretot per famílies franceses però també que tingués tan bones instal•lacions i serveis, semblant a les pistes d’esquí alpí.. Entre les atraccions hi havia una passejada amb trineu tibat per gossos.
   El paisatge impressionant perquè és una gran esplanada amb un cert desnivell però envoltada per muntanyes, mirant al sud pots entreveure les muntanyes d’Andorra.
      L'ascensió de Les Cabanas al Plan de Belha sol ser una de les etapes més populars del Tour de França.

entrades al bloc