dimecres, 18 de març de 2015

1- Tot passejant pel delta del riu Llobregat   Anem al delta del Llobregat per conèixer l’espai natural format pel riu Llobregat i els estanys de Cal Tet i Ca l’Arana. Són gairebé 90 hectàrees situades a la riba dreta del tram final del riu Llobregat.
   Després de seguir una bona estona camins que ens menen pel Parc Agrari arribem als espais naturals del Riu Llobregat
   Trobem estanys litorals, canyissars, jonqueres, prats humits, pineda i platja i gran diversitat de flora i fauna, especialment aus aquàtiques.
   Sorprèn l’existència d’aquest espai natural tan ple de vida mentre passen per sobre nostre, amb un soroll eixordador, gran quantitat d’avions en ple enlairament.
   Des de la torre de cal Lluquer gaudim d’una bona panoràmica d’aquests espais naturals situats al marge dret del tram final del riu Llobregat. Al mig del riu una gran quantitat de gavines i altres aus es disputen un lloc al mig de l’illa
   Seguim la nova llera del riu fins a la torre de cal Malet arran del riu, un altre punt d’observació Anem fins a la desembocadura del riu, a l’altra banda les màquines i grues no paren de treballar.


   Des de la torre de l’Arana veiem com el riu arriba al mar, trobem la platja més o menys inundada, on hi ha una gran quantitat d’aiguamolls i llacunes.
   A l’aguait de Cal Tet, un estany molt poblat de planta subaquàtica i una gran quantitat d’ocells: cabussons emplomallats, ànecs, fotges, xibecs..

   Reprenem de nou el camí fins a l’aguait del Sabogal, des d’on es té una nova perspectiva de l’estany i de les dues illes on nien i descansen els ocells aquàtics: cames llargues, perdius de mar, bernats pescaires...

    Havíem anat cap el tard per poder veure millor les aus però ens vam trobar amb la sorpresa que l’horari d’hivern vigent ens va tancar la porta a les cinc de la tarda, després vam fer el recorregut per fora de l’espai protegit amb la intenció d’acostar-nos a la platja però al final del camí també ens vam trobar el camí barrat. Cal doncs tenir en compte els horaris.
   Tornem seguint els canals que ens permet contemplar a través del canyissar un capvespre preciós.
    Cal tornar-hi doncs tan sols hem vist una petita mostra del delta. Ha estat doncs una aproximació per conèixer i fer-nos una idea de l’espai.

6 comentaris:

Josep Balius Planellas ha dit...

Preciós reportatge Maria, venen ganes d'anar-hi, tindrem en compte l'horari, gracies per l'informació. Una abraçada i endavant.

Ovellot ha dit...

Jo vaig completar amb la meva filla de tres anys els tres recorreguts que hi han pel delta. Té llocs espectaculars i sublims. Per cert, Quines fotos més meravelloses

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Josep, crec que val la pena, nosaltres hi hem de tornar perquè només hem fet un petit tast!
una abraçada

Racons de la nostra terra ha dit...

Nosaltres també tenim l'idea de fer tot el recorregut, l'altra dia se'ns va fer tard perquè creiem que és la millor hora per veure aus, però ja hi tornarem

El pare ha dit...

Aquesta és una de les assignatures que tinc pendents
Quines fotografies tan boniques!

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Manel, la llum de la tarda és molt agraïda i el lloc molt bonic i ple de vida!

entrades al bloc