dissabte, 19 de gener del 2013

Llac de la Balmeta

El llac de la Balmeta es troba en un racó del Capcir, als peus del mont Llaret a 2047m d’altitud.
Hem seguit un camí que surt de la població de Les Angles i planeja sobre la vall de Vallserra, durant el recorregut veiem els dos Pérics, el Pic del Pam i el llac de Vallserra.
Fins a la font Grossa 1875 m, que és una captació d’aigües, el camí és ample, a partir d'aquest punt s'estreny i puja a través del bosc, després de creuar un seguit d'aiguamolls es torna a enfilar fins arribar al llac. Nosaltres ens hem calçat les raquetes a partir de la font i fins al llac.
Trobem el llac cobert de la neu, sense apreciar els seus límits, és un indret preciós que convida a estar-s'hi una bona estona, fem un mos asseguts en unes roques, però el vent glaçat i els últims raigs de sol  ens convida prompte a fer el camí de retorn.
Hem pensat de tornar-hi un altre dia amb més temps i fer una passejada més complerta passant per la cabana de la Balmeta i fins al llac de l'Aude o bé enfilant el Petit Peric.

6 comentaris:

El pare ha dit...

Aquí ja teníeu força més neu, oi?. M'agraden molt la sèrie de fotografies en que passeu pel costat d'aquest rierol amb bonics reflexos.
Una abraçada

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Manel, són els racons del Capcir!
una abraçada

Joan X ha dit...

Enguany no és tan fàcil de trobar neu, si més no tan a prop de la metròpoli però val la pena arribar-s'hi. Les muntanyes tenyides de blanc tenen un encís propi.

Una abraçada.

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Quina bellesa!

Racons de la nostra terra ha dit...

És ben cert, aquí al Capcir és un dels indrets on la neu es conserva millor!
una abraçada

Racons de la nostra terra ha dit...

És veritat! és un indret molt bonic!

entrades al bloc