dilluns, 12 de novembre del 2012

3. De Montgat a Vilasar de Mar - passeig arran de mar



Una passejada tranquil·la arran de mar seguint la línia fina que hi ha entre la via del tren i la platja. El fort temporal de vent i la mar s’havia endut el dia abans, com és habitual, la sorra d’algunes platges.

Sortim de Montgat i ens aturem al Masnou, per fer-hi una visita i descobrir alguns racons del poble.

El Masnou inclou el barri d'Ocata, fundat per pescadors procedents de Leucata, al Rosselló, i esdevingut important port esportiu.
El poble, estret i allargassat, s'estén sota l'Església de Sant Pere (segle XVIII), de façana classicista, que domina els carrers, escalonats i tranquils.
Per la línia de mar, sobre la platja, seguim el Passeig Marítim fins al Port Esportiu



Anem seguint el passeig que hi ha entre la via i la platja, passat el port esportiu de Premià desapareix el camí i hem de fer via per la platja fins arribar a una zona de repoblament de dunes on més endavant arribem a Vilassar Quan arribem a l’estació de Vilassar de Mar- Cabrera pugem al tren per retornar al lloc d’inici.
*

2 comentaris:

El pare ha dit...

Maria,
Ja havia vist alguna de les fotografies, tota la sèrie, és interessant i n'hi ha de molt bones tot jugant amb la llum i el contrallum, amb ombres dibuixades, com a mi m'agraden.
Desconeixia l'origen del nom d'Ocata, i sempre m'havia semblat estrany, ven diferent a qualsevol altre del Maresme.
En resum, que he gaudit de la passejada.
Una abraçada.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Manel!
A nosaltres també ens va cridar l'atenció aquest nom d'Ocata i vaig buscar el seu significat i d'on venia, és curiós, oi?
Una abraçada

entrades al bloc