dijous, 23 de febrer del 2012

Travessa integral de Montserrat

Tornem de nou a Can Maçana, aquest cop per fer la travessa integral de Montserrat.
De travessa Montserrat - De Can Maçana a Collbató
El camí és llarg doncs va de ponent a llevant al llarg de la serralada. El paisatge és fantàstic malgrat la boira que l’embolica, i del fred que no notem doncs ens atipem de pujar i baixar canals. Durant l’itinerari cal tenir en compte que sovintegen els canvis de nivell per la complexa orografia de la zona, que ens mena baixar diversos cops al fons d’una canal per passar d’una carena a l’altra.
De travessa Montserrat - De Can Maçana a Collbató
Conèixer be la zona o estar ben atent del mapa o el GPS és bàsic, doncs és fàcil fer marrada prenent un camí equivocat per la coincidència de diversos viaranys i trencalls al llarg de la ruta. Caminem doncs tot el dia, parem a esmorzar al refugi de Vicenç Barbé i dinem arran del camí que mena a Sant Jeroni, llavors tot serà una plàcida baixada i passeig fins arribar a Collbató

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Magnífica excursió la travessa de Montserrat, que veig que us va obsequiar amb moviment de boires. Al meu parer és una d'aquelles excursions que no s'obliden: el Misteri és a tocar.

Racons de la nostra terra ha dit...

Tens tota la raó, va valdre la pena l'esforç!, malgrat tot, la boira anava i venia i vestia la muntanya encara més de màgia i misteri!

El pare ha dit...

Maria, aquesta és una de las grans Travesses, així, en majúscules, del país, per la importància de l'indret i per la bellesa del paisatge, malgrat la boira.
Les fotografies de final del dia, amb el sol ja en hores baixes són especialment vistoses.
Enhorabona.

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Manel! vam tenir al llarg de la jornada tota mena de paisatges i colors del cel!

entrades al bloc