dilluns, 13 de febrer de 2012

Turó de Bell.lloc

Ascensió a un magnífic mirador de la plana de la Cerdanya. Al cim hi ha el monestir de Bell·lloc del qual es conserva l'església, que ha estat reconstruïda.
De turó de Bell·lloc
Santuari de Bell·lloc (1.685 m). Antic monestir. L’església, romànica (s. XII), ha estat restaurada en part. La marededéu bruna es conserva a Dorres. Hi ha el costum, entre els devots que pugen a Bell·lloc, de deixar un tros de pissarra sobre l’altar de la Verge a canvi d’una petició. Des del cim podem contemplar tota la plana de la Cerdanya i la carena de muntanyes que l'envolta.
De turó de Bell·lloc
Ens dirigim cap el coll del Jovell. Des d'aquest punt veiem les poblacions de Brangolí, Feners i el santuari de Bell·lloc que hem deixat al fons.
De turó de Bell·lloc
Tornem pel torrent de Jovell, el camí és ombrívol i està ben glaçat. Veiem al fons Dorres, entre verns i freixes, és un indret caòtic format per grans blocs de granit arrossegats per antigues glaceres. A la dreta destaca el serrat dels Llops.
De turó de Bell·lloc
Al capvespre ens acostem a Bena i de tornada veiem com el sol es pon i ens mostra el perfil del santuari de Bell·lloc retallat al fons de la carena dels cims nevats. És doncs un itinerari senzill i molt recomanable. *

entrades al bloc