dilluns, 26 d’octubre de 2015

Volta pel Circ dels Engorgs - Meranges   Anem al Circ dels Engorgs, estanys format per la fusió de la neu i el gel, es troben a la capçalera de l’alta vall de Meranges i són l’origen  del riu Duran que la travessa.

Sortim del refugi forestal de Malniu, vora un estanyol artificial que té un ampli aparcament i lloc d’acampada
   Seguim l’itinerari 39 fins al primer coll, continuem pel GR 11 que travessa el torrent d’Envalls, és un sender estret, a trams aeri, per la vessant del massís del Pic de Molleres del Puigpedrós i des del que admirem al fons, la vall de Meranges.
  Al fons de la vall albirem el Circ dels Engorgs que és allà on ens dirigim, prop del riu al Pla de Campllong, els arbres de ribera canvien de color.
   Entrem en una densa pineda de pi negre que forma el bosc de Corniols. Gran panorama de la Valltova, on ja som, i dels cims que l’envolten la Carabassa, El Bony Manyer, La Tosseta de l’Esquella, pics dels Engorgs i Puigpedrós
Torrent de Coma Pregona on trobem algunes formes de glaç. A poc a poc ens acostem al fons de la vall.
   Forat del Bou, al final del bosc. El torrent davalla per un indret pedregós. Tornem a enlairar-nos fent petites llaçades.
   Superem un petit graó i arribem a un prat al fons del qual albirem el refugi Folch i Girona. Deixem a la dreta el corriol que va al port de Meranges, per aquí d’accés fàcil.
     Apareixen de cop els Estanys dels Aparellats, de gran bellesa.
  De formes semblants, el de la dreta és sensiblement més gran. Rodegem el de la dreta i travessem per entre els dos llacs fins
    fins a    ...l’estany de la Portella o dels Minyons seguint el torrent amunt, encerclat per las Roques del Calm Colomer
  seguim la ruta fins i l’estany Llarg, continuant pel mateix torrent en sentit descendent on ens aturem per descansar i fer un mos.    Un cop fet la volta al circ on hem gaudit de les imatges dels diferents estanys, retornem pel mateix camí
  i deixem enrere el Circ dels Engorgs que podem albirar ja més lluny fins una altra ocasió cap el refugi de Meranges de nou on acabem l’itinerari.
 De tornada passem pels pobles de Girul i Meranges

4 comentaris:

El pare ha dit...

Aquesta sortida m'ha portat uns records molt singulars. Fa molts anys, per Setmana Santa, vàrem voler recórrer tota la zona a partir del refugi de Malniu on vàrem arribar la nit de dimecres a dijous. En llevar-nos havia caigut tal quantitat de neu que durant els dies següents no sortíem del refugi sinó per aconseguir llenya d'arbres morts per mantenir el foc encès, quatre dies menjant, bevent i jugant a cartes i a daus...
M'ha agradat veure-ho d'una manera diferent.

Racons de la nostra terra ha dit...

Apa Manel, que bé us ho devia-ho passar, doncs ara has de tornar-hi per fer el complert, que et sembla?
Una abraçada

Josep Balius Planellas ha dit...

Una bona excursió Maria, amb els teus reportatges ens fas sentir dins de la natura, es fantastic el reportatge que ens has regalat. Una abraçada i endavant.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Josep, intento acostar al màxim amb l'ajuda de les imatges l'entorn que descobrim!
Una abraçada

entrades al bloc