dijous, 17 de juny del 2010

passejada pel Ter - colònia de Gallifa


Sortim de les Masies de Voltregà i creuem l'autovia C16, durant el recorregut veiem antigues fàbriques que formen part de la Colònia Gallifa.
Ens acostem al riu, que ens permet fer una lectura del territori i comprendre la necessitat de preservació d’un entorn altament ric i fràgil a la vegada.

Al límit entre Les Masies de Voltregà i Torelló, es conserven els meandres i les illes de les Gambires i Gallifa, a la riba del riu Ter, espai excepcional que acull ambients naturals valuosos com són boscos al·luvials amb verns, salzes blancs i feixes de gran fulla, estanys temporals i fonts.

Aquest indret és un ecosistema fluvial complex de gran importància, típic del curs mitjà dels rius mediterranis cabalosos. En aquest punt es localitzen diversos espais, com poden ser illes, prats que s'inunden temporalment, aiguamolls...també hi ha fauna en abundància, sobretot ocells aquàtics: bernats pescaires, martinets de nit, corbs marins, ... Aquest indret és franquejat pel Camí Vora Ter, GR 210.
*

*
*

4 comentaris:

El pare ha dit...

Maria,
Molt interessant (al principi hi faltaria una "també") aquesta passejada que avui ens proproseu. Hi ha hagut alguna imatge que m'ha recordat el tram final del Fluvià entre Sant Pere Pescador i el Mar, un recorregut seguint el curs del riu que té algunes similituds.

Aquesta caminada no descarto de fer-la, ara amb els tunels entre La Garrotxa i Osona ho tenim bastant més accessible.

Gràcies... i no pareu!
Salut.

Racons de la nostra terra ha dit...

hola manel,
segur que t'agradarà sobretot si hi vas en una època regalada d'aigua com la d'aquest any, doncs segur que el paisatge guanya en encant.

una abraçada
maria

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Quina passejada tant bonica!
Fins i tot ha de ser bona de fer amb la calor de l'estiu.

Racons de la nostra terra ha dit...

segurament, arran del riu i sota l'ombre dels arbres si deu estar bé!

entrades al bloc