dimecres, 21 de gener del 2009

Sant Marçal


camí a Sant Marçal


Sant Marçal es troba entre Les Agudes i el massís del Matagalls, a 1140 m. d'altitud. Pocs metres cap avall, hi ha una font, al mig de la fageda. La Font Bona, que és el naixement de la Tordera,
L'ermita romànica data de l'any 1058 i consta que ja hi havia una petita comunitat de monjos i un prior que posteriorment esdevindria abat coincidint amb la consagració de la capella l'any 1066.



Les Guilleries i al fons els Pirineus des de Sant Marçal

Al costat nord de l'ermita, hi ha un petit cementiri i al costat sud el casal de l'antic priorat, que durant molts anys ha estat refugi d'excursionistes i amants de la natura. Actualment és un hotel de luxe.
*

*

Hi vam accedir pel camí forestal que comença el km 20 de la carretera de Palautordera a Seva. Vam deixar el cotxe a un camping, estava tot glaçat però la caminada s’ho va valdre ja que travessa suaument boscos de faig, roures i castanyers..., no perdent de vista el turó de les Agudes, quan vam arribar a Sant Marçal com que s’hi accedeix en cotxe estava ple de gent, però a poques passes a dins del bosc no hi havia ningú. de tornada vam passar per la Fàbrica, el Puig, i can Tarrés... i vam tenir el goig de trepitjar neu verge que ens arribava fins al turmell.


.......................................................................................

5 comentaris:

David Soler ha dit...

Oooh, devia estar PRECIÓS, quina fantàstica caminada que devíeu fer Maria. Molt bona elecció!

Realment aquest any deu ser excepcional fer excursions pel Montseny amb tanta neu que hi ha caigut.

Una abraçada. David.

Racons de la nostra terra ha dit...

Doncs si David, va ser genial! aquest any podem disfrutar del paisatge nevat des de molts indrets, cal això si, saber trobar el moment adequat per ser-hi sense trencar aquell instant màgic.

una abraçada
maria

Camarandante ha dit...

Hola María! me encantó la primer foto, de la nieve y las huellas y ese sol...

salut!

Familía Vidal ha dit...

Maria, ara feia una colla de dies que no visitava el teu blog i, RENOI !!!!.
De Sant Miquel del Fai, dir-te que és quasi tant interessant veure les teves fotos com anar-hi. De Sant Marçal, agrair-te que hi pugessis just em aquell moment; la neu, el sol, les vistes... tot coincideix en un moment màgic. I de la Saúva Negre... una simfònia de colors impensables. Moltes gràcies.

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies enrique, era o és un sítio lindo y sobretodo ahora con la nieve que lo arropa.

moltes gràcies família vidal per les vostres amables paraules que encoratgen a seguir captant tot el que ens envolta!

salutacions cordials des del Vallès!
maria

entrades al bloc