dilluns, 15 de desembre del 2008

La Sauva Negra


Si voleu fer una excursió que us agradarà molt, no cal que aneu lluny, aquí a prop de casa als límits del Vallès, dins del Moianès,al municipi de Castellcir, podeu visitar la Sauva Negra que és una fageda de singular bellesa, protegida dins del Pla d’Espais d’Interès Natural.



Aquest paratge desconegut atresora un dels boscos més bonics que he vist . És un bosc de faig però també hi ha, roures, avellaners.. i una gran diversitat d’arbres caducifolis, que donen color a la tardor en aquesta fondalada.
 









Per arribar-hi sortirem des de Castellcir, agafant el camí que baixa fins la riera de Castellcir. Sense travessar aquesta, s’ha d’anar seguint riera amunt, fins el fons de la vall de la riera de Castellcir, pujar fins la masia anomenada Casa Nova del Castell i seguir un camí de bosc que ens portarà fins a la font.













La Font de la Sauva Negra, fa honor al seu nom doncs està situada en un lloc obac, hi vam arribar una tarda freda de tardor i la impressió va ser de joia al descobrir un lloc de somni, poder trepitjar aquella catifa de fulles acabades de caure i la simfonia de colors dels arbres, amb la pau i silenci que hi havia ens va corprendre i enamorar.Espero tornar-hi de nou a la primavera quan els arbres iniciïn el cicle de nou per veure tots els colors del verd.


7 comentaris:

Jesús Cano Sánchez ha dit...

Fa molt de temps que tinc ganes d'anar-hi... És la gran assignatura del final de la zona dels Cingles de Bertí que tinc pendent per conèixer.

jordi c. ha dit...

Hola Maria, prenc nota de l'excursió. Segur que és un indret per anar-hi a qualsevol època de l' any.
Aprofito per desitjar-te un bon Nadal i una bona entrada d'any, Jordi

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Lloc paradisíac i per a mí emblemàtic.
A la Sauva Negra vaig veure la primera fageda, quan començava a ser un jove excursionista, allà a començament dels seixantes. I després vam anar a la Popa.
Gràcies per fer-me florir el record.
Ah! excel·lents imatges!

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Jordi!estic segura que t'agradarà visitar-lo, val la pena anar-hi a l'estiu per la frescor, a la primavera per la diferent tonalitat de verds i a la tardor per l'esclat de colors i trepitjar la catifa de fulles.
Jo també us desitjo que passeu unes molt bones festes de nadal i un feliç any nou!
maria

Racons de la nostra terra ha dit...

Fa poc temps que he descobert aquest indret de somni, coneixia el castell de la Popa però no havia arribat fins aquí a la Sauva Negra, estic contenta d'haver revifat els vostres records d'infantesa.
us desitjo que passeu uns feliços dies de Nadal i un millor any nou!
maria

Jordi Lluís Pi ha dit...

Gràcies a visitar el teu bloc, he descobert aquesta fageda,que no conexia,i que no trigaré gaire en anar.hi.
Les fotografies parlen per si mateixes.

Salutacions

maria moncal ha dit...

m'alegro de que hagis descobert aquest indret, et recomano que hi vagis a la tardor per l'esclat de colors de diferents tonalitats que el fa més bonic!
bon any nou ple d'imatges!
maria

entrades al bloc