dilluns, 4 de febrer del 2013

Un tomb pels Rasos de Peguera

Arribem a l’estació dels rasos de Peguera de bon matí, el vent glaçat i la sorpresa de trobar-ho nevat, el dia abans ho havia fet, ens fa canviar en part la idea inicial que teníem pensada de l’excursió. Comprovem que en principi no ofereix cap dificultat especial fer l’itinerari sense raquetes i enfilem cap al roc d’Oró.
Ens proposem fer un recorregut circular que ens porta als principals cims que envolten els Rasos de Peguera: Els Rasos, el Pedró, els Rasos de Baix, el Roc d'Oró, el Puig Estela. Hi ha alguna grimpada a la pujada al Roc d'Oró i no vam pujar al Puig Estela perquè hi havia glaç.


Ens acompanya el Thor, un cadell que descobreix la neu amb molta alegria i no para de córrer amunt i avall sense parar, apart de tastar-la i assaborir-la per primera vegada
En el recorregut es veuen excel•lents vistes de la Serra d'Ensija amb la Paret de la Gallina Pelada, Serra del Verd, Port del Compte, el Cadí , Serra de Busa, Cingles de Queralt, La Figuerassa, pantà de la Baells. Puigllançada , la Molina, el Montsec..
El dia és clar i veiem al sud també la serralada Prelitoral: el Montseny, la Mola, Montserrat.
Al final ha resultat una excursió magnífica, hem disfrutat del bon temps i les vistes d'un paisatge espléndit!

2 comentaris:

El pare ha dit...

Maria,
M'ha fet molta gràcia veure aquestes fotografies. Als 15 anys, amb la gent del centre excursionista, vaig passar la meva primera setmana santa fora de casa, vàrem fer la travessa de Berga a Guardiola passant pels Rasos de Peguera i la Serra d'Encija, i no hi he tornat mai més.
Les panoràmiques que mostres són molt boniques, havent-me agradat singularment l'aproximació que fas de Montserrat. Ja ho canta en Llach quan diu allò de que el nostre és un país petit.
Una abraçada.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Manel!
Déu n'hì do fer aquest recorregut!
Nosaltres també feia molt de temps que no hi havíem estat, l'última vegada encara hi vam esquiar.
Ara m'ha sorprés agradablement, potser per la catifa de neu i el panorama que l'envolta!
Una abraçada

entrades al bloc