dijous, 22 de setembre de 2011

Balada arqueològica a Eyne

Aquesta és una passejada que surt del poble d'Eyna, amb un recorregut circular i que ens porta a veure i contemplar diferents monuments i jaciments del municipi: El Port, Roca Flàvia, Pla de Bac, Dolmen del Molí, Dolmen de la Borda o dels Pasquerets, Dolmen de Lo Pou, Senyal de la Perxa, Menhir del Molí d'Eina.
*
De balada archeólogique a Eyne

*
L'ocupació humana del terme d'Eina data, almenys, d'entre el 2000 i el 1500 aC, moment en què se situen algunes de les construccions megalítiques que hi ha a la zona. Pel municipi sembla que també hi passava la via romana que procedia del coll de la Perxa i es dirigia cap al sud, la qual fou arranjada i modificada en època napoleònica. Part del seu traçat segueix essent visible actualment. Durant l'edat mitjana i en època moderna les fargues potenciaren l'explotació dels jaciments de ferro existents al terme.
*
*
*

*
*

2 comentaris:

El pare ha dit...

Maria,
Un altra excel·lent reportatge. A més del paisatge que és una meravella m'han agradat les fotografies dels dòlmens i els menhirs, fantàstiques.
Felicitats, parella.
Manel.

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Manel,
La veritat és que vam disfrutar de la fàcil i agradable passejada, plena de bonics indrets carregats d'història, que la fan molt recomanable.
una abraçada

entrades al bloc