dimarts, 2 de desembre del 2008

Can Coll - Lliçà de Vall



Can Coll és una antiga casa senyorial, fortificada.
Situada dins del municipi de Lliçà de Vall (Vallès Oriental)


Es tracta d’una construcció quadrada de quatre pisos, amb teulada a quatre vessants, coronada amb una majestuosa torre de guaita i campanar d’espadanya amb una inscripció que diu que fou edificada per Pere Coll el 1576.


4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Caram, és una construcció magnífica.
Pel ben arreglat que es veu tot i deuen viure, oi?. L'has poguda visitar?

Salutacions.

Racons de la nostra terra ha dit...

No l'he pogut visitar, només va ser arribar-hi provinent de Lliçà d'Amunt i em vaig quedar bocabadada, vaig donar la volta per fora i em va sorprendre aquesta torre immensa que sobrepasa de llarg els límits de la casa. Crec que s'hi fan algunes activitats relacionades amb el municipi i també he vist a internet anuncis d'un restaurant, tot i que no em va semblar que ho fos perquè no vaig veure cap cartell, en resum busco informació però no n'hi ha gaire, a la web de l'ajuntament en parla una mica des del punt de vista històric.
Ja ho veus poc et puc respondre. Em va agradar el seu aspecte inusual i singular i per això la vaig fotografiar.
salutacions
maria

Jesús Cano Sánchez ha dit...

Hi passo forces vegades per davant quan la C-17 va atapeïda de trànsit, però mai m'he aturat a fotografiar-la. Deu ser perquè el que veus habitualment no li dónes la importància que realment té.

Jordi ha dit...

can coll té propietaris però la planta baixa (la del restaurant) està llogada a l'ajuntament. el restaurant fa uns quants anys que va tancar. té diferents sales, hi ha la seu d'agunes entitats del poble i s'hi fan activitats, sobretot per festa major i festa de la primavera. els jardins són espectaculars i és on fem els concerts de festa major.
a les plantes superiors no hi he pujat mai, no sé si està en massa bon estat.

entrades al bloc