Fem una volta per la serra de Rubió, és un contrafort de
Montserrat que s’allarga des de Collbató fins a Esparreguera.
Sortim de la Colònia Sedó, visitem Santa Maria del Puig i de
tornada, una petita ermita romànica Santa Margarita del Cairat o sa Planca,
penjada a un cinglera sobre congost del Cairat,
a la dreta del Llobregat.
En lloc d’anar-hi directament seguint el GR6, fem una volta cap a Collbató i tornem per aquest tram que ara és una pista asfaltada. Iniciem la caminada a prop de
la Colònia Sedó des de dalt s’aprecia l’aqüeducte construït per subministrar energia a la fàbrica.
Anem cap a l’ermita de santa Maria del Puig, que s'aixeca sobre una terrassa a la dreta del Llobregat, a la sortida del congost del Cairat.
És una església romànica construïda durant els segles X-XI (nau) i XII (capçalera, absis i cimbori). El campanar és posterior. Va resultar molt malmesa amb els terratrèmols del segle XV, després es van fer les ampliacions i reformes.
El 1982 es constitueix "Amics de Santa Maria del Puig" per fer-se càrrec de la restauració, manteniment i divulgació del monument.
Aquesta caminada l’hem fet gràcies a la lectura del bloc d’un bon excursionista que ens va descobrir aquest indret
4 comentaris:
Un recorregut molt ben triat, Maria. Disculpa'm una petita correcció: crec que la del Cairat és Santa Margarida, també dita Santa Margarida sa Palanca.
Que ens tinguis acostumats a molt bones fotografies no m'eximeix de dir-t'ho avui també.
Oi tant, fas molt bé de dir-m'ho i t'ho agraeixo de veritat que no sé com se m'havia passat per alt aquest error ara ja rectificat.
Una altra proposta interessant. M'ha agradat especialment la imatge i les explicacions de les Roques Blaves, veritablement singular.
Bon cap de setmana.
Nosaltres coneixíem les Ribes Blaves d'Olesa i primer ens va sorprendre la similitud amb les Roques Blaves que contemplàvem per comprova més tard que formen part del mateix fenomen geològic.
Una abraçada
Publica un comentari a l'entrada