dilluns, 18 de març del 2013

6. De Calella a Blanes - passeig arran de mar

     Iniciem l’últim tram del recorregut pel Maresme seguint la línia de la costa, de Calella a Blanes


És un recorregut planer arran de mar però amb dificultats per diferents motius: el principal que la platja en alguns trams ha desaparegut pel temporal de llevant, l’accés tancat d’alguns càmpings situats ran de mar que no permeten el pas, el creuar la Tordera doncs degut a les pluges baixava molta aigua, la desaparició del passeig de S'Abanell i la dificultat d’accés al passeig de Marina de Blanes.
 

Fem una breu visita a Calella abans de començar el recorregut, seguim pel Passeig Marítim que enllaça amb Pineda de Mar, on ens aturem per fer un mos arran de mar i prop d’unes barques.










Seguint ran del camí Consolat del Mar  arribem a Santa Susanna, on descobrim un gran nombre de rulots aparcats ran de mar la majoria amb matrícula de diferents països de la UE, és doncs un indret desconegut però segons sembla que hi ha gent que el coneix bé.






 Seguim ran del Passeig Marítim  i arribem a Malgrat la part més industrialitzada del recorregut que malgrat tot disposa d’unes platges prou endreçades i ben conservades.
  


Després una gran extensió de càmpings ens barra el pas degut a que la platja  ha desaparegut en gran part, en creuem un i sortim al mig d’unes roques esquitxades pel fort onatge, les atravessem i seguim per la platja que en aquest tram té una gran acumulació de sorra semblant a les dunes del desert.





 

 Arribem als aiguamolls de la Tordera que trobem curull d’aigua i de vida doncs una gran quantitat d’aus hi fan parada i fonda.
 


I  la sorpresa ve quan ens veiem obligats a creuar la Tordera amb l’aigua que ens arriba més amunt dels genolls.  










  


 Quan creiem que les dificultats s’han acabat ens trobem que el passeig de S’Abanell davant dels càmpings ha desaparegut del tot i només apareixen unes pilones que se suposa mantenien fixada la sorra.








 Finalment veiem que no podem accedir al passeig de Marina de Blanes per una tanca que ens barra el pas, però un amable transeünt que ens observa ens obre la barrera i respirem alleujats d’haver aconseguit arribar a Blanes.
 Final del recorregut! Hi ha hagut de tot, ha estat accidentat però molt il·lustratiu!


6 comentaris:

El pare ha dit...

Com qui no vol la cosa heu travessat tot el Maresme seguint la costa. Aquesta darrera etapa té una sèrie d'al·licients importants.
Per començar m'han agradat molt la sèrie de fotografies de les barques, tenen un gran encant. El plat fort, en la meva opinió, és la zona de la Tordera, els estanys, les dunes i els ocells, un petit ecosistema molt interessant.
Gràcies per compartir-ho.
Una abraçada

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Manel!
La veritat que aquest últim tram ha estat ple de sorpreses, tal com molt bé dius ens va sorprendre i agradar molt els aiguamolls de la Tordera tan ple de vida.

Una abraçada

Xiruquero-kumbaià ha dit...

Apa, quina parelleta més maca feu!
Anys ha, m'havia passat moltes estones a l'aiguabarreig de la Tordera. Deliciós tanmateix.
Si un dia us ve de gust, tal vegada us agradaria una volta per Santa Susanna: http://bit.ly/Yoi6IN (I perdó per auto-esmentar-me).

joanloam ha dit...

Doncs sí, tal i com diu en Manel, ja heu recorregut tot el litoral del Maresme a peu malgrat les peripècies del darrer tram.
jo també l'he fet aquest tram de Calella fins a la Tordera, però sense arribar a Blanes, o sigui que conec cada racó dels que has fotografiat. També em va sorprendre això de les caravanes de Santa Susanna. Bon reportatge.

Salutacions.

Joan

Racons de la nostra terra ha dit...

Al contrari, ja he fet una mirada a l'entrada i està clar que haurem d'anar terra endins!
gràcies per mostrar-ho!

salutacions

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Joan!

coincidim doncs en la línia de la costa que varia a caprici de les onades, oi?.. i algunes sorpreses més!

salutacions

entrades al bloc