Castellar Vell. A la riba dreta del riu Ripoll, entre els torrent de Miralles i de Sant Antoni, hi trobem l’antic edifici que acollia la parròquia de sant Esteve de Castellar que era on es situava l’antic nucli de població de Castellar del Vallès. Sabem que des d’època altmedieval existia un nucli de població al lloc anomenat Puig Castellar. Excavat a finals del segle XX va ser datat en època carolíngia entre els segles IX i XI. Es va localitzar i excavar un cementiri amb 250 enterraments dels segles XI, XII i XIII, així com altres troballes que permeten afirmar que va haver activitat humana fins al seu abandonament en el segle XVIII en el que es va traslladar a l'any 1773 a l'emplaçament actual.
dimarts, 23 de setembre del 2008
origen de Castellar del Vallès
Etiquetes de comentaris:
castell,
catalunya,
medieval,
romànic,
vallès occidental
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Maria, ja m'has fet venir ganes d'anar-hi, que no ho conec.
He agafat el mapa de L'I.C.C., escala 1/50.000 i pel lloc que dius hi ha el "castell de Castellar" i molt aprop el símbol d'una església o ermita. Son aquests els que dius?
Fes-m'en cinc cèntims de com anar-hi vols? Com que no sembla lluny podria completar el dia: una matinal al Puig de la Creu i la tarda a Castellar Vell.
Gràcies i salutacions xiruqueres.
Doncs si,et refereixes al castell de Clasquerí, que és de propietat privada, es segueix la carretera que va de Castellar a Terrassa i passat el pont a 1 Km, més o menys, és gira per un camí a l'esquerra, crec que està indicat. L'església aprop és Castellar Vell, s’hi accedeix amb cotxe també per la mateixa carretera, passat el trencall del castell de Clasquerí, 2 km aprox. en un camí que gira a l’esquerra també i va fins a la font de Sant Antoni, just al peu de Puig Castellar, l’esplanada que domina l’edifici. Des de Castellar també hi tenim un camí que travessa el riu Ripoll i que forma part de l’itinerari que el CEC té senyalitzat i editat en forma de guia.
Espero que la informació et sigui útil i que passis una bona jornada!
salutacions cordials
maria
Hola Maria,
molt interessant la història, jo sóc de Sabadell i no en tenia ni idea del perquè del nom de Castellar...
He afegit la teva adreça al meu blog, o sigui que ja ens anirem llegint.
Salutacions,
Joan
gràcies Joan, ja et vaig comentar que trobava molt interessant la forma en que exposes les sortides al teu blog.
He fet alguns turons de la cerdanya que tu expliques: el de Belloch i el del turó dels Moros, a la vora de Llo i prop de les gorges del Segre, hi ha unes runes de la capella de Sant Feliu que té unes vistes esplèndides
bona jornada!
maria
Publica un comentari a l'entrada