dimarts, 24 de setembre del 2013

Els llacs del Circ de Tristaina a la parròquia d' Ordino - Andorra



   Anem fins l’estació d’Ordino Arcalís per apropar-nos als tres llacs que recullen les aigües del pic de Tristaina i rodejar el Circ que les encercla.
   L'aspecte d'aquesta vall és la típica dels terrenys d'origen glaciar, amb la seva característica forma en U,  l'acció de les antigues glaceres ha modelat el rocam i erosionat les crestes, creant grans dipòsits de roques fragmentades al fons de les valls.
   Una breu ascensió ens situa en pocs minuts al peu del primer llac que valgui la redundància s’anomena Primer, el voregem per la dreta i en lloc de seguir el camí ens hi acostem tot passejant pel mig dels prats i mulleres, travessem el rierol i arribem al llac del Mig, 

 seguim fins que ens trobem el llac Amunt, el més gran de tots tres i el segon més gran d’Andorra i com que ha estat un recorregut senzill decidim pujar muntanya amunt i fer el Circ que rodeja els tres llacs des de dalt. que voregem per un camí ben fressat. Seguim les marques grogues que porten en direcció al cim de Tristaina. Arribem al coll i el camí segueix cap a l'esquerra i puja per un terreny rocós, sense perill si seguim les fites.

  Recorregut  6.6 Km                            Altitud màx. 2540 m

  Desnivell acumulat 506 m                   Altitud min. 2168 m  

 Resseguim la riba occidental de les aigües i prenem el camí que puja en direcció nord. S’inicia llavors un tram de força pendent. Aviat, però, l’esforç es veurà recompensat per la vista aèria sobre l’Estany d'Amunt. El recorregut dóna la volta al llac per la cota 2.500,  passa per la Costa Rodona i voreja el cim de Tristaina.


   La ruta dels llacs està molt ben indicada però si es vol fer el Circ es complica ja que cal anar en compte perquè hem de travessar varies tarteres i barrancs, també puja i baixa, el desnivell acumulat és de 500 m, ara bé val la pena perquè des d’aquest punt elevat contemplem una panoràmica que fon el circ, els estanys i tota la vall.


6 comentaris:

El pare ha dit...

Una caminada per l'Andorra desconeguda, per la que queda lluny de les botigues i del turisme d'esquí, la que es deixa estimar per aquells que estimen la muntanya i la natura.
La vista dels tres llacs des de dalt és preciosa i, ta com bé dius, mereix la pena l'esforç de la pujada.
Bona descoberta.
Una abraçada.

Racons de la nostra terra ha dit...

gràcies Manel!, la veritat és que si que va valdre la pena, l'indret és molt bonic.

una abraçada

Tapa't de tapes ha dit...

Jo també hi he estat al llac de Tristaina. No té dificultats tècniques i, en canvi, és espectacular. Recordo unes vistes d'aquelles que en fan caure de cul! Precioses imatges, Maria. Bon cap de setmana.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Marina, és ben cert que les vistes dels tres llacs des de dalt valen la pena!
Una abraçada

Estanis ha dit...

Una passejada molt bonica,MARIA.He disfrutat com si ja hi hagués pujat.Moltes gràcies noia-Estanis.

Racons de la nostra terra ha dit...

Celebro que t'hagi agradat Estanis.
Bon cap de setmana

entrades al bloc