dimarts, 11 d’octubre del 2011

Aqüeducte Romà a Ansinyà

Al  mig de vinyes que l'envolten i en un racó del món, a la Fenolleda, ens trobem aquest espectacular aqüeducte que ha sobreviscut al pas del temps.
Durant el segle III es construeix un aqüeducte destinat a abastir el poble d’Ansinyà, fent passar un canal sobre el riu Agly dotat d’un pont túnel per a permetre el pas d’animals i persones.


De Aquaducte Roman - Ansignan

*
L’aqüeducte d'Ansinyà està classificat com a monument històric i data del temps romà pel que es refereix a la seva part més antiga, la utilització de maons en l’elaboració de les voltes dels arcs data probablement de mitjans del segle III després de Crist.
L’aqüeducte mesura 170 metres de longitud per 15 metres d’altura en relació al nivell del riu.
Disposa de 29 arcs. dos dels quals franquegen l’Agly. L’amplada de la via de pas és de 2 metres.
*
*

4 comentaris:

El pare ha dit...

Caram quin nou format al bloc.
Nova cara però amb el mateix interès amb que em tens acostumat. Un altre indret que no conec, ben documentat i unes fotografies precioses. Les vinyes en són la cirereta.

Maria, només afegiré que el tipus de lletra triat, al menys a mi, no se'm fa tan còmode de llegir com l'anterior, per exemple l'emprat en el post anterior. Una apreciació del tot personal.

Una abraçada. Manel.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies Manel, va ser una descoberta tot anant cap a Sant Pau de Fenollet, sabiem que hi havia un aqüeducte però no ens l'imaginàvem tan espléndit.
Respecte a la lletra, tot just estic fent proves i encara no sé quina serà la versió definitiva ja que una part del bloc ha desaparegut amb aquest nou format!
una abraçada
maria

Laia ha dit...

Carai! És genial el pont! Molt curiós que els arcs siguin diferents!

No sé com us ho feu per trobar excursions tant guapes!

Laia

Racons de la nostra terra ha dit...

molt ben observat Laia, la funció dels arcs de l'aqüeducte era per estalviar material

entrades al bloc