diumenge, 18 de maig del 2014

Un tomb pel Roc de la Calma a Fontromeu



    El Roc de la Calma 2215 m, és un altiplà, tot i la seva modesta alçada, destaca per la seva situació privilegiada que ens permet contemplar unes magnífiques vistes panoràmiques dels cims i valls del Pirineu
   És poc més que una passejada si es fa des de l'estació de Font Romeu, el desnivell no supera els 300 metres. Iniciem la caminada poc abans d’arribar a l’aparcament del roc de la Calma, creuem un torrent i passem per davant d’una barraca.
    Seguim en direcció al turó dels Moros, per un camí on prats, pinedes, nerets i ginebrons ens acompanyen. Ens aturem al refugi de la Calma
        ...i després tot carenejant ascendim per la cresta fins arribar al cim, on trobem el Roc de la Calma.    Pel camí i a la vessant nord veiem el Carlit i els dos Perics amb el pantà de la Bullosa al fons.
   A dalt a més contemplem els cims que ens envolten: el Canigó, Cambra d'Ase, Puigmal, Finestrelles, Eina, Tossa d'Alp i més enllà el Cadi.
   Seiem i mengem en un banc de fusta que hi ha sota la roca on hi ha la taula d'orientació, resguardats del vent.
   La gran quantitat de neu a finals d’abril ens sorprèn, cal dir que el final de l’excursió ens trobem entre les telecadires de l'estació d'esquí, que aquesta època està tancada.
       Continuem el nostre recorregut en direcció al tuc de Gallinera pel mig d'unes molleres. La Mollera dels Clots amb el desglaç s’ha convertit en una bassa que dificulta el camí ja que per tot arreu baixa aigua.
    Seguim fins a trobar el camí que ens mena de nou al punt de partida on acabem l'excursió. El vent ens ha acompanyat durant tota la jornada però també ha millorat la visibilitat del paisatge tot perfilat les carenes i l'horitzó

4 comentaris:

Xiruquero-kumbaià ha dit...

No calen grans alçades per a sentir-se ocell, oi? Aquests espais oberts, sensació de llibertat....Camí...
Preciós.

Racons de la nostra terra ha dit...

Gràcies!
És ben cert que aquest modest turó és una bona atalaia!

El pare ha dit...

Déu n'hi do la quantitat de neu que encara hi ha. Tens raó, Maria, les vistes son impressionants.
Una abraçada.

Racons de la nostra terra ha dit...

És un turó molt ben situat i una excursió molt planera i bonica per fer a qualsevol època de l'any.
una abraçada

entrades al bloc